|
KINETOTERAPIE
(gimnastiuca medicala sau gimnastica de recuperare)
In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de recuperare medicala individualizate pentru pacienti diagnosticati cu diferite afectiuni ortopedice neurologice sau reumatologice
In cursul unei sedinte de kinetoterapie sau fiziokinetoterapie pacientul este supravegheat in permanenta de catre un kinetoterapeut.
Pentru pacientii care nu se pot deplasa la cabinetele noastre din Bucuresti avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza acasa la pacient - kinetoterapie la domiciliu si masaj la domiciliu
Kinetoterapia - (cum se mai numeste gimnastica de recuperare sau gimnastica medicala) reprezinta un complex de proceduri, metode si tehnici folosite in scop profilactic, terapeutic si de recuperare. Ea nu reprezinta doar miscare, ci studiaza mecanismele neuro-musculare si articulare care asigura motricitatea umana normala, in acelasi timp, studiind si elaborand principiile de structurare a unor programe care se adreseaza organismului uman, atat din punct de vedere profilactic, cat si din punct de vedere terapeutic si recuperator.
Kinetoterapia este si o terapie psihica, deoarece produce nu numai vindecarea fizica, ci contribuie la normalizarea vietii psihice, inlaturand complexele de inferioritate generate de boala sau infirmitate. Astfel contribuie la integrarea bolnavului in viata de familie si in societate, ceea ce ii confera particularitatea de terapie sociala. Kinetoterapia este o componenta a domeniului miscarii umane si al omului in miscare (kinetologia umana), care la randul sau contine mai multe subcomponente, fapt pentru care aceasta terapie devine o stiinta complexa.
In cadrul sedintelor de KINETOTERAPIE desfasurate in cabinetele de recuperare medicala Medikus sunt utilizate programe terapeutice concepute special pentru fiecare pacient in parte, in functie de caracterul si evolutia afectiunii sale. Se va lucra individualizat si gradual si nu sub forma unui grup in care pacientii fac "exercitii de gimnastica medicala".
Dorim sa specificam faptul ca, dupa parerea noastra, kinetoterapia nu este o "gimnastica simpla" compusa din exercitii fizice pe care pacientii le pot efectua si acasa fara supraveghere medicala (cu anumite exceptii), ci un tratament bine stabilit si bazat pe tehnici studiate in literatura de specialitate ce au la baza miscarea (de exemplu: tehnicile Kabat sau Bobath, Programul Williams pentru hernie de disc sau discopatie lombara etc ).
Obiectivele kinetoterapiei sunt:
- cresterea mobilitatii si stabilitatii articulare;
- cresterea capacitatii organismului la efort si rezistenta
- corectarea posturii si a aliniamentului corpului;
- educarea si reeducarea coordonarii si echilibrului;
- reducerea contracturilor musculare
- reeducarea sensibilitatii etc.
- cresterea flexibilitatii
- recuperarea si cresterea fortei si rezistentei musculare;
- reeducarea respiratorie;
Kinetoterapeuti stabilesc programul de kinetoterapie numai dupa ce au cunoscut cu precizie diagnosticul. Stabilirea structurii planului de kinetoterapie tine cont de diagnostic si de particularitatile individuale ale pacientului cu privire la starea generala, pragul de durere, stadiul afectiunii si nu in ultimul rand capacitatea de efort a fiecarui pacient care va beneficia astfel de un program de exercitii specifice, efectuate sub supraveghere medicala de catre un kinetoterapeut. Un astfel de program cuprinde atat miscari de gimnastica individuala, cat si exercitii pe aparate speciale (bicicleta ergonometrica, sisteme de scripeti, banca, masa de kinetoteraie etc).
In cabinetele noastre din Bucuresti beneficiati de programe de recuperare medicala pentru:
1. Afectiunile reumatice - poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica (anhilozanta), artrita, reumatisme degenerative, artoze (coxartroza, osteoporoza, gonartoza) reumatismul tesutului moale (umar blocat, umar durers, periartrita scapulo-humerala - PSH)
2.Afectiuni asupra aparatului locomotor - ortopedice si posttraumatice- cifoze, scolioze sau lordoze 9la copii si adolescenti), entorse, fracturi, intndere musculara, leziune de menisc tendinita, luxatii, contuzii, afectiuni care necesita tratament dupa operatie cum ar fi: hernie de disc, operatie din cauza coxartrozei, traumatisme sau accidentari
3. Afectiunile metabolice - obezitatea
4. Afectiunile neurologice - tetrpareza spastica, hemiplegie, hemipareza stanga sau dreapta, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, parapareza, accidentele vasculare cerebrale, traumatismele coloanei vertebrale,
5. Maladiile congenitale - distrofia neuro-musculara, luxatia congenitala de sold
6. Afectiunile aparatului cardio-vascular
7. Afectiunile aparatului respirator
Serviciile noastre :
- Kinetoterapie (gimnastica medicala)
- Kinetoterapie la domiciliu
- Gimnastica medicala pentru nou-nascuti, bebelusi, sugari si copii
- Gimnastica medicala pentru adolescenti, adulti si batrani
- Gimnastica medicala pentru supraponderali sau hipoponderali
- Gimnastica medicala pentru pacienti imobilizati la pat (paralizii)
- Fizioterapie (ultrasunet, electroterapie, laserterapie etc)
- Drenaj limfatic manual
- Reflexoterapie
- Presopunctura
- Masaj terapeutic
- Masaj anticeluitic
- Masaj de relaxare (somatic)
- Masaj pentru nou-nascuti, sugari, bebelusi si copii
- Masaj pentru gravide
- Masaj pentru sportivi
- Masaj facial
- Electrostimulare
- Kinetoterapie la domiciliu
- Analize de Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN / IRM)
- Analize de Electroencefalograma (EEG)
- Analize de Electromiografie (EMG)
- Analize de Computer Tomograf (CT)
|
|